Jämför odds - vm-2018-inkl-kval

Fotbolls-VM 2018 går av stapeln i Juni/Juli och spelas i Ryssland. Totalt har 32 länder lyckats kvala sig till VM och där ingår Sverige efter att ha vunnit playoff mot Italien. Passa på att betta på VM och jämför oddsen här innan du bettar, det lönar sig!

<p>&nbsp;</p>

ERBJUDANDE FRÅN COMEON: Sätt in 500kr, få 1500kr plus VM-bollen! Ta del av erbjudandet <a href="https://goo.gl/2AggZB" target="_blank" rel="nofollow noopener">här</a>

<p>&nbsp;</p>

Just nu finns det inga matcher tillgängliga.

FIFA World Cup 2018

Det är ingen överraskning för de fotbolls intresserade att det snart vankas mästerskap igen. EM spelades sommaren 2016 då står med andra ord ett världsmästerskap för dörren under 2018. Detta blir herrarnas 21:a i ordningen och kvalspelet avslutas i november 2017. Sedan väntar även lottning för gruppernas spelplatser och vilka som delas in i just grupperna bestående av de kvalificerade lagen.

Kval och deltagande lag

För att avgöra vilka länder och landslags om får delta i VM spelas det alltså kval. Då är det de olika kontinenternas fotbollsförbund som arrangerar dessa. Detta eftersom att olika kontinenter och förbund har varierande antal platser i turneringen. Detta baserat på tidigare prestationer från kontinenterna och deras olika landslag.

De olika kvalen för varje förbund och kontinent kan variera. I Europa så delas de 54 lagen in i nio grupper med sex lag vardera. Då kvalificerar sig det bästa laget i varje grupp för mästerskapet. De åtta bästa tvåorna i kvalgrupperna kvalificerar sig för en andra omgång, playoff. De lottas sedan ihop till fyra dubbelmöten för att spela om de sista platserna. De fyra vinnarna kvalificerar sig alltså för turneringen.

Samtidigt så har Afrika, bland annat, ett annat upplägg. De deltagande länderna kvalar då först om platser till kvalgrupper. Sedan kvalificerar sig de fem gruppvinnarna för VM.

En mindre världsdel som också har möjlighet att kvalificera ett lag för VM är Oceanien. En mindre världsdel i de här sammanhangen. Trots att Nya Zeeland är en del av Oceanien. De spelar sitt kval i omgångar. Efter att de lägst rankade lagen fått en vinnare i en inledande omgång så utgör åtta länder två grupper i kvalomgång två. Där går de tre bästa från grupperna vidare. Avslutningsvis så ska två gruppvinnare utses i de två kvarvarande trelagsgrupperna. Dessa möts sedan i en final. Vinnaren i finalen ställs mot den femteplacerade nationen i det Sydamerikanska kvalet.

De tio Sydafrikanska länderna som kvalar till VM utgör en egen kvalgrupp. Då spelas dubbelmöten mellan alla lag och de fyra främsta i den tio lag stora gruppen direktkvalificerar sig till mästerskapet. Det femte laget i gruppen får spela playoff. Detta mot laget som vinner Oceaniens kval.

I Central- och Nordamerika så kliver de deltagande länderna in i olika skeden av kvalet. Baserat på FIFA:s världsranking så kunde lagen innan kvalet bli tilldelade platser i respektive kvalrunda. Detta innebar att vissa lag inte behövde spela matcher för att ta platser i kvalgrupperna. De sex bäst placerade lagen från CONCACAF (Central- och Nordamerika inklusive Västindien) gavs platser i omgång fyra, kvalgrupperna. Lagen som var rankade 7 och 8 hamnade i runda tre, lag 9–21 hamnade i runda två och resterande 14 lag fick kvala från den första omgången. Efter att gruppspelet i omgång fyra avslutats så kvalificerar sig de två bästa lagen från de tre grupperna för den avslutande omgången. Då spelade de sex landslagen en rak serie för att avgöra vilka tre lag som gavs platser i Fotbolls-VM. Den fjärde nationen gavs en playoffplats för möte med det femte bästa laget (den bästa trean från två grupper) från det asiatiska kvalet.

Just det Asiatiska kvalet var det. Där lottas de 34 bäst FIFA-rankade lagen in i kvalomgång två. Resterande 12 nationer spelar om ytterligare sex platser i omgång två. Sedan spelar de 40 nationerna i grupper om fem lag i varje med dubbelmöten, det vill säga över åtta matcher. Gruppsegrarna går vidare till omgång tre och tvåorna spelar om ytterligare fyra platser. I den tredje omgången delas nationerna, tolv till antalet med åtta gruppsegrare och fyra kvalificerade tvåor, in i två grupper. De två högst placerade från vardera grupp går till VM. Treorna möts sedan i en match om vilka som får spela playoff mot en Central- eller Nordamerikans nation.

Antal platser

Afrika: 5

Asien: 4 (Plus ev. playoff)

Oceanien: 1 (Om kvalificerad via playoff)

Europa: 13 (Exkl. värdnationen)

Nordamerika: 3 (Plus ev. playoff)

Sydamerika 4 (Plus ev. playoff)

TOTALT: 32

Spelplatser

Luzjnikistadion, Moskva (81 000 åskådare)

Otkrytie Arena, Moskva (44 929) NY

Zenit Arena, Sankt Petersburg (66 881) NY

Kaliningrad Stadion, Kaliningrad (35 000)

Kazan Arena, Kazan (45 105) NY

Nizjnij Novgorod Stadion, Nizjnij Novgorod (44 899) NY

Volgograd Arena, Volgograd (45 568) NY

Mordvinien Arena*, Saransk (45 015) NY

Rostov Arena, Rostov-na-Donu (43 702) NY

Olympiastadion, Sotji (47 659) NY

Central Stadion, Jekaterinburg (35 000)

Cosmos Arena, Samara (44 918) NY

*Går även under namnet ”Jubileumstadion”

Grupper

Grupp A: Ryssland, Uruguay, Egypten, Saudiarabien.

Grupp B: Portugal, Spanien, Iran, Marocko.

Grupp C: Frankrike, Peru, Danmark, Australien.

Grupp D: Argentina, Kroatien, Island, Nigeria.

Grupp E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien,

Grupp F: Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea.

Grupp G: Belgien, England, Tunisien, Panama.

Grupp H: Polen, Colombia, Senegal, Japan.

Spelschema

Ja det hittar ni i tabellen ovan, där hittar ni även högsta oddsen på respektive match.

Vad? Fotbolls-VM 2018

När? 14 juni till 15 juli 2018

Var? Ryssland, Europa